Saturday, May 21, 2011

Dorang Cakap...Tapi Saya

Mak saya cakap “kita kene pilih orang yang sayangkan kita”.
Tapi orang yang sayangkan kita tu...is everything that i don’t want.

Mak cakap “orang yang sayangkan kita tu yang akan buat kita happy”.
Tapi saya akan kehilangan passion in my life...tak ada makna....macam mana nak happy....real punya happy.
.
Mak tetap nasihat “pilih la dia”.
Tapi saya.....tak mau...tak mau...tak mahuuuu!!!

***
Saya tanya my Salt Angel “bole tak i want to fall in love everyday”.
Salt Angel cakap “tak boleh”.

Saya tanya “kenapa??....saya nak bangun pagi and fall in love again and again and again”.
Salt Angel cakap “sebab you will lost it after awhile”.

Saya cakap “not if i be with someone i love”.
Salt Angel cakap “sebab you love more than that someone love”.... (menung...yang ini macam ada kaitan dengan...mak saya cakap).

Tapi saya masih mahu fall in love every day, saya mahu flirt every day, saya mahu goda dia everyday, saya mahu dia tergoda everyday.....saya mahu laugh dengan dia everyday and sesekali cry tak salah.
Kemudian saya nangis.....sebab saya...saya tak pasti siapa dia lagi.....(murung).

***
Kemudian saya jumpa.....Inspiration.
Inspiration cakap "....................."
Sampai sekarang saya tak faham.
Inspiration sekejap datang....sekejap pergi....sekejap ada....sekejap tak ada....macam biskut... eh tak... mcm fresh oren yang saya selalu minum....
Inspiration cakap lagi "...................."
Sampai sekarang pun saya masih tak boleh nak faham....jadi saya buat tak faham je lah.

Perempuan cakap “arggghhh!! rumit.....lupakan”.
Saya cakap “ya benar rumit.....lupakan”.

::: pena iman nur aima~

Monday, May 16, 2011







i am not afraid to be alone
i am afraid to be with the wrong one


*Iman Nur Aima*








A Week of Tuck Everlasting

Everything i ever dream about a movie and song.... innocent as it is....



Celebrating Winnie and Jesse everlasting love


::::some of the memorable quotes from the novel, Tuck Everlasting::::

"Everything's a wheel, turning and turning, never stopping. The frogs is part of it, and the bugs, and the fish, and the wood thrush, too. And people. But never the same ones. Always coming in new, always growing and changing, and always moving on. That's the way it's supposed to be. That's the way it is." 

"Don't be afraid of death; be afraid of an unlived life. You don't have to live forever, you just have to live."

"You can't have living without dying. So you can't call it living, what we got. We just are, we just be, like rocks beside the road."


A candy for they eye; most beautiful scene when Jesse and Winnie run together at the meadow


::::some of the memorable scripts from the movie, Tuck Everlasting::::

at the waterfall..
Winnie: Jesse, dont let go...
Jesse: It's ok..it's ok..no chance of that....i'm never gonna let you go...

Jesse: Winnifred, i will love you till the day i die...
[knowing that he would not die, he will love her forever as long as he breath]

Winnie: If I went to the Eiffel Tower I would take one of those elavators...
Jesse: No with me! You'd take of your shoes and walk every single, solitary step...

and yes, the songs that goes along with the story of Jesse and Winnie, thousand of them but these two are perfect (thanks to you and you for the masterpiece).....i know these songs by heart now....go and search for the lyric.....





::::: let me take you there, plain white t's ::::
I know a place that we can go to
A place where no one knows you
They wont know who we are
I know a place that we can run to
And do those things we want to
They won't know who we are




:::: anywhere, evanescence ::::
I have dreamt of a place for you and I,
No one knows who we are there;
All I want is to give my life only to you;
I've dreamt so long, I cannot dream anymore,
Let's run away, I'll take you there

ending of the movie, i've given a deep thought about it....and it stays as it is....i'm never gonna change it.

p/s: i love you till the day i die, Jesse & Winnie.




::: pena iman nur aima~

Wednesday, May 11, 2011

ada apa dengan mungkin

malam ini mungkin
mungkin ada yang merenung langit, bulan dan bintang dalam pekat malam
mungkin ada yang memegang pen, menconteng kertas, memperjuangkan bakat
mungkin ada yang tersenyum, terharu, tenang dan damai
mungkin ada yang mengenang cinta lama, luka lama, cinta baru, angan baru
mungkin ada yang penat, bosan dan lelah
mungkin ada yang tekad, sabar dan fokus
mungkin ada yang bergaduh, hingar dan bising
mungkin ada yang membelai, redup mata terbias kasih dan sayang
mungkin ada yang sedang bersujud di sejadah dalam tangis syahdu di malam nan dingin

ada apa dengan mungkin
bila pasti itu pasti
.......... dail lah no seseorang itu (senyum)

::: pena iman nur aima~

Saturday, May 7, 2011

Mawar dan Duri

secantik-cantik mawar itu....
ia masih berduri...
sudah fitrah mawar itu berduri...
cantik dan berduri..
biarkan ia.....




:: pena ima nur aima~

Tuesday, May 3, 2011

Teruskan...Tak Jauh Lagi

ada waktu terasa ingin putus asa....
dah tak mampu nak teruskan lagi....
perumpamaannya......

seperti berjalan di sawah bendang
pada waktu malam gelap gelita
tak nampak denai-denai yang dilalui
sekali sekala pacat melekat di kaki
ohh..ya...tidak lupa nyamuk yang sentiasa mengekori
merah-merah kulit digigit

jalan gelap
sendirian, sunyi dan sepi
pandangan pun gelap tak nampak hijau padi yang mengelilingi
terus meraba dalam gelap untuk sampai ke hujung pondok sana
ada cahaya disana
mungkin juga ada teh panas yang menunggu
sekali sekala terjatuh
tergelincir ke dalam selut lumpur
anggota badan sakit
pakaian kotor
ada titis-titis dan genangan air mata
tumpah jua sekuat mana ditahan
mahu putus asa
tak mahu teruskan perjalanan ini
terlalu sukar
tak peduli apa yang menunggu di pondok sana
titis-titis hujan pun turun
membasahi ubun-ubun
sejuk, gelap, sunyi, sendirian dan sepi
hujan...selebat hujan dihati

aku gagahkan jua
bangun untuk melangkah
harus diteruskan
sesekali langkah kaki terhenti
mengurut buku lali yang terseliuh tadi
teruskan...teruskan
ada suara yang berbisik

saat ini aku ingin berputus asa
berjalan sendirian...terlalu sepi perjalanan ini
tolonglah.....teruskan jua
ada apa yang menanti di pondok sana
kelihatan ada lampu minyak tanah menerangi
teruskan sahaja.....tak jauh lagi

[mahu teruskan study walaupun dah tak larat....huhuhuhu]

::: pena imannur aima~