Sunday, September 16, 2012

kita kan orang Malaysia


Semalam, jumpa sepupu di Golden Sand Resort Feringghi. Puas ambil gambar di sekeliling hotel! Di setiap penjuru (yupp...kami cam freak! dan hotel itu sangat nice...*selca). Kat mana-mana penuh dengan rombongan orang Malaysia dan juga those sexy foreigners! 

Kami bertiga ambil lif untuk ke tingkat bawah, dua orang american husband and wife masuk ke dalam lif bersama kami sambil tersenyum. Kami balas semula senyuman mereka... *friendlynyaaaaa... Lif hampir tertutup dan terbuka semula, kami tunggu empat orang Malaysia masuk ke dalam lif. *Tiada senyuman*..... Empat orang Malaysia ni mula bercakap, pum pang...pum pang...Hebat american slang mereka!!

Entah kenapa, dalam beberapa saat itu..dari tingkat dua ke ke tingkat bawah.... aku rasa malu pulak...kenapa? kenapa? kenapa tak bercakap Bahasa Malaysia... sikit pun, campur pun tak pe...kita kan orang Malaysia.... :') *awkward moment!

Walau apa pun saya sayang Malaysia!! Selamat  Hari Malaysia!!



iman nur aima

5 comments:

  1. Selamat Hari Malaysia juga. Martabatkan bahasa kebangsaan seboleh-bolehnya. :)

    ReplyDelete
  2. Pelik bila tgk sesama kita pun nak cakap omputeh

    ReplyDelete
  3. Malaysiaaaaa, I still love you though. :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. feringghu jer kak za...sabtu lepas...usha mat saleh..haha...

      Delete