Thursday, February 7, 2013

sentap sendiri

nak dijadikan cerita:

tengah-tengah aku buat kerja nak print email, teringat dekat twitter, lalu aku pun membuka lah page twitter... dan tweet terakhir aku adalah:



hidup seribu tahun ke? nak membazir masa sangat ni.



tersentap sendiri! cepat-cepat aku tutup twitter lalu buka fb dan blog. rosak kan?!
mungkin inilah yang difahami oleh the malay male.

it is us who control the technology, not the other way around :)

 iman nur aima

13 comments:

  1. Replies
    1. bro - saya rasa seperti banyak membazir masa di laman sosial ni... banyak nak kongsi, eager nak buka laman sosial, kena control rasa 'eagerness' tu :)

      Delete
    2. ye ke...memang saya pun rasa serupa dah takder teruja dah menulis ni...

      Delete
  2. tak salah berkongsi sebenarnya, cuma jgn semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. There is a reason why some skeleton stays hidden in your closet right..hahaha

      Delete
  3. tmm - bukan masalah berkongsi sahaja...masalah banyak menghabiskan masa juga ni :)

    ReplyDelete
  4. Dezee lagi active blog rather than FB..twitter..satu hapak pun xtau.hahaha

    ReplyDelete
  5. laman sosial sentiasa menghantui kita dengan banyak hal, dan membunuh waktu kita yang semakin singkat menjadi singkat.

    ReplyDelete
  6. deezee - hahaha...keep it up! cukup dngn satu :)

    hana - saya setuju sangat! *cry a river*

    ReplyDelete
  7. aku perlukan laman sosial untuk membunuh waktu. Dan kadang kala ianya juga membunuh aku.

    Itu maksud kamu juga, ya?

    -AsaSiaga-

    ReplyDelete
  8. carilah diri sendiri; pesanan untuk diri sendiri

    ReplyDelete
  9. Hey, nice and simple blog you have :)
    feel free to visit mine
    http://klmnopqurratuaini.blogspot.com/

    ReplyDelete