Friday, May 24, 2013

150 juta kali yang infiniti


Balik jogging dari Taman Tasik Ampang Hilir, idea aku mencurah-curah pulak nak menulis heeee...  Rumah-rumah area situ cantik-cantik kot! *Jaw drop* Serius punya cantik! Tapi kalau ada orang offer...tak pe lah, no thank you... kehkeh *macam lah ada orang nak offer* hehe. Sebab aku nak rumah yang simple-simple jer... otak aku ni sangat lah realistic. Tak minta lah yang besar-besar, mewah-mewah mahupun yang tak tercapai dek akal...

Ape yang aku nak ek??? Hmm... aku naaakkk...*pintal-pintal janggut sambil berfikir*

Owh.. aku nak bila bangun pagi, aku tengok muka dia. Kitaorang akan breakfast makan buah-buahan dan sayuran dan tak lupa juga susu segar *jaga kesihatan kannn*. Rumah kecil berwarna putih  dan di tepi nya mengalir sungai berwarna biru, hijau dan turquoise. Dalam sungai tu ada kura-kura, ikan kap, ikan emas saiz gergasi dan juge nemo! Ikan kaloi pun aderrrr....

Sudah breakfast husband aku pun beransur untuk ke tempat kerja, husband aku tak perlu pergi kerja jauh-jauh sangat > kalau rindu, senang nak balik rumah kehkeh... Kerja dekat-dekat jer, traffic jam kalau jauh, mesti dia stress nak sampai tempat kerja. Dia pergi kerja naik helicopter, asap heli tu berwarna ungu, pink, baby blue, jingga dan berperisa strawberry *heli mesra alam*. Bunyi heli tu gua kata sama lu orang sebijik macam suara Taylor Swift! *ngahahaha*. Tempat kerja husband aku di tingkat 1059 di Burj Khalifa, Dubai, kalau korang nak jumpa dia. Kena buat appointment dulu dengan Mr.Gandalf yerr di tingkat 1001.

Apabila aku siap mengemaskan dapur selepas breakfast dan sudah terdengar bunyi heli suara Taylor Swift tu sayup-sayup *lagu love story okeh*, aku menapak lah kebelakang rumah. MasyaAllah, terbentang luas ladang yang aku usahakan selama ini...ada tak aku cakap aku kerja ape? Ni aku nak cakap ni *big grin*... kerja aku adalah sebagai petani. Kat ladang tu ada kucing telinga cotton folds, ada Richard Parker, kuda belang, elephant, Peter Pan, Tinkerbell dan juga teddy bear. Setiap batas ladang tu ditanam dengan tanaman yang berbeza seperti lollipop, pokok durian, sugar cloud, bayam dan pelbagai jenis bungaan warna pelangi. Aku suka sangat duduk di beranda rumah mengadap ladang itu sambil minum earl grey dan kunyah cekodok pisang menunggu husband pulang penuh sabar...owh...aku dah terdengar dah lagu Taylor Swift’ love story...siap-siap nak salam tangan husband...

dreamland

Adeeeiii..merapu-rapu tahap kritikal lah aku ni...panas ni... demam kot...bye lah korang...

p/s – bahagia itu cuma kita yang rasa, bukan 150 juta kali tapi infiniti =)

iman nur aima