Saturday, May 21, 2011

Dorang Cakap...Tapi Saya

Mak saya cakap “kita kene pilih orang yang sayangkan kita”.
Tapi orang yang sayangkan kita tu...is everything that i don’t want.

Mak cakap “orang yang sayangkan kita tu yang akan buat kita happy”.
Tapi saya akan kehilangan passion in my life...tak ada makna....macam mana nak happy....real punya happy.
.
Mak tetap nasihat “pilih la dia”.
Tapi saya.....tak mau...tak mau...tak mahuuuu!!!

***
Saya tanya my Salt Angel “bole tak i want to fall in love everyday”.
Salt Angel cakap “tak boleh”.

Saya tanya “kenapa??....saya nak bangun pagi and fall in love again and again and again”.
Salt Angel cakap “sebab you will lost it after awhile”.

Saya cakap “not if i be with someone i love”.
Salt Angel cakap “sebab you love more than that someone love”.... (menung...yang ini macam ada kaitan dengan...mak saya cakap).

Tapi saya masih mahu fall in love every day, saya mahu flirt every day, saya mahu goda dia everyday, saya mahu dia tergoda everyday.....saya mahu laugh dengan dia everyday and sesekali cry tak salah.
Kemudian saya nangis.....sebab saya...saya tak pasti siapa dia lagi.....(murung).

***
Kemudian saya jumpa.....Inspiration.
Inspiration cakap "....................."
Sampai sekarang saya tak faham.
Inspiration sekejap datang....sekejap pergi....sekejap ada....sekejap tak ada....macam biskut... eh tak... mcm fresh oren yang saya selalu minum....
Inspiration cakap lagi "...................."
Sampai sekarang pun saya masih tak boleh nak faham....jadi saya buat tak faham je lah.

Perempuan cakap “arggghhh!! rumit.....lupakan”.
Saya cakap “ya benar rumit.....lupakan”.

::: pena iman nur aima~

No comments:

Post a Comment