Sunday, February 12, 2012

my definition of having fun

kadang-kadang hidup boleh jadi bosan kan kan kan? terutamanya bila kita menghadapi hidup yang dah menjadi terlalu rutin -  bangun pagi, mandi, drive, pegi keja, buat keja, jumpa orang yang sama, lunch, balik rumah, mandi, makan, tido. aaaisshh... the same circle keeps going on and on!

people should not complaining that they live a boring life.... hidup yang bosan sama seperti melalui hari-hari tanpa makna... so peeps search for the everyday thrills and keeps the game alive! 

however, it does not mean that my life is perfect without boredom.... sometime, somehow... i need a spark too! :)) and i did found some new interest :))


one... i tried playing guitar.... heeeeeee....(crossing my finger) actually.... tried to learn playing the guitar! which i think i'm never be good of and never will be... tapi tak salah kalau nak belajar kan kan :))



bila my brain dah tak boleh nak go dekat office... saya akan ambil kertas-kertas terpakai and gunting-gunting supaya jadi notes yang comel... lepas tu bole pakai balik.... tulis no telefon ke... tulis important reminder ke... or do what ever you like with it... and stick it kat white board....kertas tu pon... tak lah terbazir... recycle!


eat a huge bar of chocolate once in a blue moon and never feel sorry afterward! much love <3 


picture ni taken at the peak of Bukit Jambul, penang :)) me and my colleague betul-betul buat kerja gila last thursday! its was office hour around 4.00 pm and i said... "Maz... i really need to get physical! brain aku dah tak boleh nk go lagi mengadap komputer nie!" and Maz replied "jomm pergi hiking bukit jambul nak?".

since i never been to bukit jambul so i said yes! mengular time office hour! sungguh gila kerana i thought Bukit Jambul tu tak lah bukit sangat! lagi gila bila kami pakai fully office attire! slack and kemeja formal! nasib baik tak pakai heels! Maz pakai sport shoes yang dia tinggalkan dekat office, while me... wearing my neon yellow slipper!! goshhh.... sebab ingat bukit jambul tu tak lah bukit sangat but i'm wrong... it took us 30 mins to go up and 25 mins to go down! =_=!

haha...but god... its was fun!! and it was unplanned!! and alhamdulillah... i didn't get much of muscle and joint pain afterward even tak warm up pon! nampak jer my body macam fragile but thanks to Allah... i really can endure physical activities :))


the lucky slipper! gilaa!!

p/s why living the ordinary when you can choose the extraordinary :)) exaggerating sangat kan...but that's my definition of having fun and i bet you had your own definition.



iman nur aima





No comments:

Post a Comment